Llilongwe

 

19/6

Idag blev det en tur in till Llilongwe! Malawis huvudstad. Vet inte vad jag färväntat mig riktigt, men staden var väldigt nedgången. Vi såg slumaktiga områden, massor med skräp och gud vet vad på gatorna och folk som satt mitt i och sålde grönsaker och bröd. Alla tuggade sockerrör, och gatorna var täckta av tuggade och utspottade sockerrör. Lukten varierade från nybakt bröd, soptipp, eldat trä och avlopp. Husen var små tegelbyggnader, precis som här i Nkhoma, fast många många fler.

Vi hittade i alla fall ett Shoprite där de hade allt vi behövde, så nu har jag köpt mat för 20.000! (Kwatcha, dvs ca 800 NOK......). Har kommit på en brra regel för att omvandla Kwatcha till norska kronor; ta bort två nollor och multiplicera med 4. Lätt och bra! =)

Att ta sig till ooch från Llilongwe var ett ventyr i sig. De bussar som går är vanliga miniibussar/familjebussar med plats för cirka 6-7 pers. De står parkerade utanför sjukhuset och åker när de är fulla. De är fulla när det inte går att tvinga och pressa in mer folk, vi var 20 stycken (!) totalt på vägen till Llilongwe. På hemresan höll bilen på att gå sönder. Dörren satt löst och gick inte att stänga, så en stackare fick slita med att hålla igen den hela vägen. Bensinen tog slut och det var nära flera gånger att vi fick hoppa ur och gå hem. Men som tur var så gick det bra tillslut, men det tog 2 timmar att ta sig tillbaka till Nkhoma.. den sträckan tar normalt ca 60 minuter med laglig fart, men det beror lite på vem som kör... Första gången vi åkte den vägen tog den 20 minuter.......Chauffören höll 150, hade en egen fil i mitten och låg på tutan. Det är lite intressant förresten.. Malawierna är generellt väääldigt lugna och stressar aldrig (inte ens när de borde...) men när det gäller bilkörning är det noll tolerans... då ska alla fram först, kosta vad det kosta vill. Barn, getter och hundar får bara vara så goda och flytta på sig... =)




Kvällen har ägnats åt att softa med lite vin och film =) och så har vi suttit och pysslat om Spot i många timmar.. Plockat fästingar och borstat och matat... Ska ta och ge honom ett rejält bad en dag så han blir ren och fin =). Någon som har ett fästinghalsband liggande hemma? Isf önskar Spot sig det i present..... =)

Nu ska jag sova, imorgon ska vi vandra till en flod i närheten och titta på krokodiler! =D

 

Natti natti

 

 


Kommentarer
Postat av: Renée

Krokodiler...Hu !!! Det låter väldigt spännande...

Jag skickar ett fästinghalsband till vovven..:) Skickar det tillsammans med boken du ville ha..:)

2010-06-21 @ 15:00:39
Postat av: Cheap New Era Hats

We are one of the best Hats wholesaler for New Era Caps Online,including:Wholesale New Era Caps,New Era 59fifty Caps,Cheap New Era Caps, New Era Caps China, Cheap 59fifty Caps Online.Enjoying your New Era Caps.

2012-03-19 @ 09:14:20
URL: http://www.cheap-new-era-hats.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0