Vaccinering!


Idag startade jag vaccineringarna før Malawi! :D

Børjar kænnas att det ær på riktigt nu, i alla fall armarna kænner det... stela och jævliga. Har fått 4 sprutor idag; Gula febern, Rabies (spruta 1 av 3), Hepatit A+B (spruta 1 av 3) och en spruta med lite gott och blandat; polio och stelkramp och lite allt møjligt gøtt. Så kroppen har lite att slita med just nu..

Gula Febern-vaccinet ær lite coolt, det ær ett s.k. "levande" vaccin. Det innebær att det ær riktiga, levande virus som sprutas in i kroppen, om æn førsvagade (alltså inte avdøda eller snarlika antigen som anvænds i vanliga fall før att trigga immunførsvaret). En vecka efter injektionern kan man bli dålig med høg feber och grejor, och då ær det gula febern man har, fast en "light-version". Om man har nedsatt immunførsvar, kan man få sjukdomen i full styrka.

Ballt =D



Living the dream! =)

Nu ær det officiellt;

i Juni læmnar jag kalla, regniga Bergen bakom mig och sætter siktet mot Södra afrika. Jag har fått jobb på ett sjukhus ute på lnadsbygden kan man sæga, i en liten by som heter Nkhoma. Byn ligger cirka en timme från huvudstaden Llilongwe og tre timmar från den vackra Malawisjøn. Dær skall jag vara med på ett projekt att bygga upp en ny akutvårdsavdelning under ett år!

Det ær lång tid før en som ær van att se mamma och pappa minst varannan månad!

Men jag har alltid velat gøra något som detta, och det kænns næstan som om det var meningen att jag skulle få detta.. som att det var MITT jobb oavsett liksom. Det ær sællan jag velat något så mycket som jag ville ha detta jobbet, och jag fick det! Lite som Coelho beskriver det i "Alkemisten"; Om du verkligen ønskar någonting verkar hela universum før att du skall få det. Ibland tror jag banne mig på det! =) Och antagligen (førhoppningsvis?) kommer detta lilla (?) æventyr att leda till att jag precis som Santiago i berættelsen finner att det jag allra helst vill ha ligger nedgrævt hemma i Vænersborg... Eller i trakterna dær omkring (førhoppningsvis i Gøteborg.. och førhoppningsvis en man.... fast inte en nedgrævd då...Det skulle vara lite småæckligt. Och Nej, jenny, så långt skulle inte ens jag stræcka mig.. Om det inte var en het vampyr då førstås... hmmm! ;)). 

Det børjar bli en del att planera... men jag tænker att det mesta løser sig av sig sjælv om man bara fortsætter skjuta det på framtiden ;) hehe.

Har vart lite bold och sagt upp lægenheten. Ska flytta ut 15 april och kinesa hemma hos Ann-Helen i hennes hus. Finns inget rum ledigt, men alla som bor dær ær øverens att jag kan komma och gå som katten ungefær och sova dær jag har lust. Fast hoppas jag slipper æta på golvet.....


Planerad avresa: Mitten av juni 2010
Planerad hemresa: Maj 2011


Svar på frågor: JA! Alla ær vælkomna att hælsa på. Nej, jag har ingen aning om vad flygbiljett kostar.. Men kommer ni så bor och æter ni gratis hos mig! =) Nej, det finns inte tigrar i Afrika. Ja, jag kommer lægga ut bilder på nætet, planerar att gøra en videoblogg. Nej, jag ska inte på hultsfred i år, men ja, alla som var med førra året får som vanligt jobba... ;)


RSS 2.0